Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

“Francesc Camps Dalmases. El pintor de la llum (1907-1997)”. Exposició commemorativa, amb motiu del 25è aniversari del seu traspàs

15 desembre 2022|8:00 am - 8 gener 2023|5:00 pm

Francesc Camps Dalmases (Igualada, 1907- Barcelona, 1997) va ser un artista igualadí que va destacar en la pintura a l’oli de temàtica costumista i paisatgística.

De ben petit va mostrar inclinació per la pintura, disciplina en la qual s’iniciaria a partir dels 14 anys. Tot i que fou un artista autodidacta, va aprendre els rudiments de l’ofici amb el pintor igualadí Bartomeu Camps i, posteriorment, ja fora d’Igualada, va aprofundir els seus coneixements amb el pintor manresà Josep Mestres Cabanes. L’any 1931 va realitzar la seva primera exposició a Igualada i, posteriorment, realitzaria nombroses mostres anualment, tant a la capital de l’Anoia com a Barcelona, sobretot a les Galeries Augusta. També va exposar les seves obres a Lleida, París i Bogotà.

Va pintar sobretot escenes urbanes i paisatges naturals, sobretot d’ambients rurals i també de marines. El seu estil s’inscriu dins el realisme costumista i el paisatgisme hereu de l’escola d’Olot, una estètica de la qual mai no s’allunyà. A banda de la producció a l’oli, que és la més abundant, s’han conservat també alguns dibuixos seus i composicions murals, com els de la capella del Sant Crist a l’església de Santa Maria d’Igualada.

Inaguració: 15 de desembre a les 19h.

Ho organitza: Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada

Mostra els detalls

Inici:
15 desembre 2022|8:00 am
Finalització:
8 gener 2023|5:00 pm
Categoria d'Esdeveniment: