Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Música Capital | Integral sonates per a violí i piano de Beethoven

25 març 2022|7:30 pm

Celebrarem l’any de la Cultura amb Beethoven i un concert que presenta a Igualada per primera vegada la integral de sonates per a violí i piano de Beethoven (1770-1827). El conjunt de les 10 sonates per a violí i piano de Beethoven, després del cicle dels seus quartets de corda, suposa el grup d’obres de cambra més importants del compositor de Bonn dedicades a una mateixa formació. Al mateix temps són una mostra de la seva rellevant faceta com a violinista, eclipsada molt sovint pel seu per l de pianista solista i gran improvisador.

Aquestes sonates van ser compostes al llarg de setze anys, entre el 1796 i el 1812, una etapa històrica marcada pels ideals revolucionaris i per les guerres napoleòniques i que emmarca la major part de la producció del compositor. Així, l’escolta d’aquest cicle, des de les tres primeres Sonates op. 12 dedicades a un dels seus professors, Antonio Salieri, ns a la desena Sonata op. 96 escrita a les portes de la seva última etapa creativa i contemporània de la Vuitena simfonia, ens permet assistir al desplegament de l’evolució del llenguatge beethovenià que al principi evidencia l’herència clàssica de la qual es nodreix, però que aviat es converteix en quelcom tan personal que la petjada sempre recognoscible de l’autor sobrepassa la influència de la tradició.

La proposta presentada neix de la complicitat entre companys, tots ells professors dels conservatoris de Vic i Igualada, avesats a fer música de cambra entre ells i que, més enllà del treball a duo de cada un dels concerts, entenen aquest projecte com un espai de col·laboració i intercanvi per a la relectura d’un repertori que admiren i estimen.

25 de març: CONCERT N.2 3 sonates op.30 (núm. 6, 7 i 8), amb Gabriel Coll, violí i Ana Carro, piano.

Ho organitza: Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada

Entrades: 5€. Es poden comprar a: https://tiquetsigualada.cat/

Mostra els detalls

Data:
25 març 2022
Hora:
7:30 pm
Categoria d'Esdeveniment: