Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

SETMANA IGNASIANA

28 maig 2022|8:00 am - 6 juliol 2022|5:00 pm

Sant Ignasi i el seu pas per Igualada
Ho organitza: Ajuntament d’Igualada

Al segle XVI Igualada era ja una vila teixidora amb una fesomia encara medieval. Poc abans de l’arribada del pelegrí, el 1515 Igualada havia sofert una epidèmia de pesta,  i la proximitat al camí ral propicià el bandolerisme, un fenomen comú pràcticament a tot Catalunya. No obstant això, Ignasi Casanovas, biògraf del fundador dels jesuïtes, retrata una població amb un comerç viu i dinàmic. A la seva Autobiografia, Ignasi explica que abans d’arribar a Montserrat, l’any 1522, va passar per un “poble gran”, que s’identifica amb Igualada. S’hi aturà i comprà quatre objectes que simbolitzaven el seu desig de canviar de vida i de pelegrinar a Terra Santa: un teixit de sac per fer-ne un vestit, un bordó, una carabasseta per portar-hi aigua i unes espardenyes. La capital anoienca té una importància cabdal dins el traçat del Camí Ignasià, pel fet de trobar-se a la part final de la ruta, just abans de les dues etapes clau del Camí: Montserrat i Manresa.

El futur Cal Maco, Alberg de pelegrins i Centre de visitants, serà un equipament que actuarà com a centre d’acollida i interpretació per als visitants. Hi trobaran continguts de ciutat i comarca de caràcter històric, cultural, de comerç i d’interès general. Serà un espai d’arribada acollidor, capaç de transmetre els valors i trets més importants de la ciutat i del Camí Ignasià al potencial visitant. 

Per commemorar els 500 anys del camí ignasià, Igualada celebra una setmana d’activitats culturals de tota mena.

CONCERT
28 ds. de maig – 21 h> Basílica de Santa Maria > Taquilla inversa. Entrades a www.tiquetsigualada.cat
Utreia et Soseia. A càrrec del Cor d’Homes d’Igualada, la Coral Ginesta de Cervera i el Cor de Noies Pleiàde.
Un concert al voltant del camí del pelegrinatge.

CONFERÈNCIA
31 dt. de maig – 19 h> Sala d’actes del Centre Cívic Nord > Gratuït. Entrades a www.tiquetsigualada.cat
El Camí Ignasià i el seu potencial turístic per Igualada.
De la mà de la Subdirectora General de Desenvolupament Turístic Territorial, Carme Rubió, coneixerem el Camí Ignasià, quin potencial turístic té i per què és important per a Igualada.

CONFERÈNCIA
2 dj. de juny – 19 h > Plaça St. Miquel > Gratuït. Entrades a www.tiquetsigualada.cat
La Igualada ignasiana i descoberta del Vestit de sant Ignasi.
Historiadors experts i coneixedors de la Igualada del segle XVI, com també els investigadors autors de l’estudi sobre la indumentària de Sant Ignasi, exposaran al públic com era la Igualada del 1522, el pas de sant Ignasi per la nostra població i com era el vestit que comprà i que es posaria en sortir de Montserrat i arribar a Manresa.

CONCERT
6 dl. de juny -17.30 h> Claustre de l’Escola Pia > Gratuït. Entrades a https://espurnesbarroques.koobin.com/
Concert Espurnes Barroques. A càrrec de Ensemble All’Aura.
Músiques i intèrprets extraordinàries que ofereixen una panoràmica de la música barroca. Sonarà una tonada coneguda en diversos idiomes, com l’italià, alemany, francès i anglès, que ens transportarà a un temps de músiques i paraules plenes de sentiment.

Mostra els detalls

Inici:
28 maig 2022|8:00 am
Finalització:
6 juliol 2022|5:00 pm