Aquest diumenge 20 de novembre s’ha dut a terme la 27a edició de l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Igualada, una edició que s’emmarca en la capitalitat de la Cultura Catalana d’Igualada, un motiu de celebració en un moment de renaixement  i recuperació de la normalitat de l’activitat cultural a Igualada i arreu del país.

L’acte ha comptat amb diferents moments de l’actuació del cantant i compositor igualadí, Roger Argemí. En l’edició d’enguany s’han declarat deserts el premi de Composició Musical Paquita Madriguera i el premi de Recerca Dr. Joan Mercader. Durant l’acte s’han lliurat els següents guardons:

  • El premi de disseny Gaspar Camps, per l’obra “Magazine 2020, Madrid” de l’il·lustrador igualadí, Xavier Mula de Xavier Mula Studio.
  • El  premi d’Art Digital Jaume Graells, l’accèssit va ser per la sèrie “Crow” d’Emilio Santiago Ramos, alies EXÍLIO de Madrid.
  • El Primer Premi Jaume Graells d’Art Digital, per l’obra: Cadira en repòs de Santiago Meroño Oñate de Barcelona.
  • El premi  Joan Llacuna de poesia, pel poemari: Tu sol fas una llar, de l’autor,  Rafael Mammos Carreño de Palma de Mallorca.
  • EI de fotografia Procopi Llucià, a la col·lecció presentada per la fotògrafa Trinley Paris, de França
  • El premi al Compromís Social i Cívic Mossèn Josep Còdol, a l’entitat DONES AMB EMPENTA, pel seu projecte de compromís amb la lluita contra les violències masclistes.
  • El Premi d’Honor Ciutat d’Igualada, va recaure exaequo en Adoració Aliberch Giralt,  Jaume Ferrer Piñol, i Lleonard del Rio i Campmajó.

Una de les parts més emotives de l’acte, ha estat el memorial pòstum. Un moment que vol servir d’homenatge i record dels protagonistes de la cultura de casa nostra que ens han deixat durant el darrer any. Es va recordar Carolina Riba Gabarró, Josep Elias i Farré, Maria-Rita Marimon Llucià, i Antoni Dalmau Ribalta.