El passat dissabte 4 de juny, al Teatre Mercantil, en el marc del festival Vadefoodies, va tenir lloc el cinquè dels Diàlegs Capitals amb la gastronomia com a eix central. Una conversa entre el el reconegut cuiner David Andrés, copropietari del restaurant Somiatruites, i Judith Càlix, directora de la Revista Cuina.

Una conversa i demostració de cuina on els dos experts, David Andrés i Judith Càlix, van reivindicar la cultura gastronòmica local, la importància d’ensenyar-la des de ben petits i apreciar-la com un bé comú. 

Van parlar de la riquesa dels productes que tenim a l’Anoia i la Conca d’Òdena i van reflexionar sobre la cuina sostenible, concloent que no és més que la cuina de tota la vida aprofitant els recursos que tenim.

Per finalitzar el diàleg, David Andrés va realitzar una demostració de cuina amb el tomàquet com a protagonista gràcies a tres receptes fredes, ara que s’inicia la temporada d’aquest producte.

Els Diàlegs Capitals en format Podcast

Tots els Diàlegs Capitals s’enregistren i es poden tornar a escoltar posteriorment en format Podcast. Estan disponibles al web www.igualadaccc2022.cat. També a Spotify, Ivoox i a Ràdio Igualada.

Diàlegs Capitals és el cicle de pensament organitzat amb motiu de la capital de la cultura catalana, uns diàlegs que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional.