Iniciem aquest cicle de pensament per reflexionar entorn els reptes del segle XXI des de tot el ventall de perspectives que ens ofereix la cultura. Deia Zygmun Bauman que la nostra és una societat d’incertesa estructural, on es fa difícil trobar referències estables que ens ajudin a construir un entorn propi on sentir-nos segurs. Vivim una època de canvis, i la cultura no n’és indiferent, però ens pot ajudar a entendre’ns.

Aquest cicle de diàlegs capitals és una invitació a explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. Us hi apunteu?

Arià Paco i Borja Bagunyà. La literatura, una eina per pensar

En un món cada vegada més compartimentat, la literatura sembla cosa d’uns quants entesos. Però és aquest el lloc de la literatura? O és una interlocutora central del pensament? Quin és el lligam actual entre el pensament i la literatura? I quin és el lligam que haurien de tenir? Preguntes que intentarem respondre amb Borja Bagunyà i Arià Paco el pròxim 22 de febrer a l’Ateneu! 

Formeu part del diàleg enviant les vostres preguntes i reflexions sobre la temàtica a coordinacio@igualadaccc2022.cat.

Borja Bagunyà. Escriptor, professor del grau d’Estudis Literaris de la Universitat de Barcelona i doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Ha publicat Apunts per al retrat d’una ciutat (2004), Defensa pròpia (Proa, 2007; Premi Mercè Rodoreda 2006) i Plantes d’interior (Empúries, 2010). Actualment, és membre del Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu. El 2016 funda Escola Bloom amb Lana Bastasic. 

Arià Paco. Igualadí, graduat i màster en filosofia. Actualment fa un doctorat en filosofia a la Universitat d’Arizona. Ha col·laborat en diversos mitjans culturals, i és professor d’oratòria. El 2020 va publicar Mentir a les mosques i el 2021 va obtenir la beca Montserrat Roig de creació literària per la seva segona novel·la.