> El concert es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Igualada

> Jaume Radigales presentarà el “Llibre de Vermell de Montserrat” des d’Igualada Fashion Lab

> Es projectaran les pel·lícules “Tots els matins del món” i “Jordi Savall y los Borgia” dins del cicle de cinema dedicat als 80 anys del Mestre Jordi Savall

El Llibre Vermell de Montserrat dirigit pel Mestre Jordi Savall amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI exhaureix les entrades en pocs dies. Tot i això, el mateix dissabte 5 de febrer a les 12 h es posaran a la venda a través del web www.tiquetsigualada.cat les entrades retornades o cancel·lades per Covid de darrera hora, que hagin estat comunicades.

L’acte inaugural d’Igualada Capital de la Cultura Catalana tindrà lloc el dia 5 de febrer, a les 19:30 h, a la Basílica de Santa Maria. Jordi Savall dirigirà el Llibre Vermell de Montserrat amb la Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. Es tracta d’un dels còdexs musicals més significatius del segle XIV per la seva varietat d’obres i estils que inclou. Jordi Savall, juntament amb els músics que formen La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, presentaran un programa integrat per: O Virgo splendens, Stella splendens, Laudemus Virginem, Lot set gotxs, Plendens ceptigera, Polorum Regina, Cuncti simus, Mariam matrem, Imperayritz de la ciutat joyosa, Ad mortem festinamus.

El concert inaugural es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Igualada.

Jaume Radigales presenta el Llibre Vermell de Montserrat

Paral·lelament, l’acte inaugural es retransmetrà en directe des d’Igualada Fashion Lab (carrer Lleida, 53 3r). El professor universitari, investigador i crític musical, Jaume Radigales, presentarà el Mestre Savall i contextualitzarà la seva obra el Llibre Vermell de Montserrat per tal d’acompanyar el públic en aquest viatge musical. L’entrada és gratuïta i cal reservar-la a www.tiquetsigualada.cat

Cicle de cinema: Jordi Savall, 80 anys del gran mestre

Al voltant de la figura del Mestre Savall, violagambista, director d’orquestra i musicòleg especialitzat en música antiga, s’ha organitzat el “Cicle de cinema: Jordi Savall, 80 anys del gran mestre”. Es podran visionar a la Sala Gran de l’Ateneu Cinema, les pel·lícules: Tots els matins del món i el documental Jordi Savall y los Borgia. Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir a www.ateneucinema.cat.

Tots els matins del món (Tous les matins du monde) es podrà veure el dimarts 25 de gener a les 19 h. És una pel·lícula francesa d’Alain Corneau estrenada el 1991 amb Gérard Depardieu. La banda sonora original del film és de Jordi Savall i inclou una selecció de peces de Marin Marais, Sainte Colombe, François Couperin i Jean-Baptiste Lully. Va aconseguir el César a la millor música escrita per a un film, el Gran Prix Nouvelle Académie Du Disque, Disque D’or (Rtl – Snep), Croisette d’or Grand Prix de la Ville de Cannes. També va ser nominada Millor pel·lícula de parla no anglesa als Globus d’Or (1992), Festival de Berlín: Secció oficial de llargmetratges (1992) i va obtenir 7 Premis César, incloent-hi el de millor pel·lícula i director, i 11 nominacions.

Jordi Savall y los Borgia és un documental que aprofundeix en el procés de creació de l’obra Dinastia Borja, basada en la història d’aquesta influent família renaixentista. En aquesta obra, Jordi Savall traça una panoràmica musical del Renaixement. Es podrà veure el dimarts 1 de febrer a les 19 h.