Hi participaran arquitectes joves igualadins membres de l’AJAC

El cicle de pensament s’organitza a Igualada amb motiu de la capital de la cultura catalana

Carme Pinós serà la protagonista del tercer Diàlegs Capitals: El Cementiri Nou d’Igualada, una joia de l’arquitectura contemporània. Pinós, coautora del parc-cementiri d’Igualada, conversarà amb arquitectes joves igualadins per reflexionar al voltant de l’arquitectura en l’actualitat i aprofundir en l’obra arquitectònica igualadina de més prestigi internacional. Al Zementiri, in situ, compartiran reflexions  sobre construcció i filosofia, art i creences així com celebrant els múltiples fets ocorreguts durant la pandèmia, com són l’Homenatge a Enric Miralles en el 20è aniversari de la seva mort (2020), la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) del parc del cementiri nou (2021) i el guardó de Premi Nacional d’Arquitectura concedit a la Carme Pinós (2021).

Tindrà lloc el dissabte 30 d’abril, a les 11 h, al Cementiri Nou d’Igualada. L’entrada és gratuïta i cal reservar-la prèviament a www.tiquetsigualada.cat.

Carme Pinós

Carme Pinós (Barcelona, 1954), té una de les grans trajectòria d’arquitectura del país. Ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Arquitectura 2021. La seva obra fascina amb un llenguatge emocionant i molt ric espacialment. Conjuntament amb Enric Miralles, van guanyar el concurs del parc-cementiri d’Igualada, amb la proposta que situa el Zementiri entre la metàfora i el mite, enterrant-se en el paisatge i utilitzant materials industrials que en determinats moments s’exposen i s’eleven cap al cel. Obra de reconeixement internacional, el 2021 ha estat declarada Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria de monument històric.

Arquitectes

Guillem Elvira, Samuel Laguarta i Júlia Marbà són arquitectes i membres de l’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) amb la vocació compartida de reflexió i difusió en el camp professional i cultural de l’arquitectura. Ells tres seran qui plantejaran el diàleg amb Carme Pinós.

Els Diàlegs Capitals en format Podcast

Tots els Diàlegs Capitals s’enregistren i es poden tornar a escoltar posteriorment en format Podcast. Estan disponibles a www.radioigualada.cat.

Diàlegs Capitals és el cicle de pensament organitzat amb motiu de la capital de la cultura catalana, uns diàlegs que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional.