Dilluns 22 d’agost, durant la primera jornada de la Festa Major d’Igualada va tenir lloc una nova edició de Diàlegs Capitals, la conversa es va centrar sobre quin és el paper que juga la tradició dins la nostra societat. Els antropòlegs Manuel Delgado i la igualadina Àngels Trias van seguir el debat tractant temes com la cultura popular, la tradició i la festa. El diàleg va ser moderant pel periodista Xavier Dàvila.

Àngels Trias va afirmar: “Les tradicions són relativament modernes, la majoria es van conformar-se al s. XIX i XX i estan adaptades a la realitat i moment actual, per tant, no tenen un caràcter ancestral.  Aquesta característica provoca que les tradicions no són segures. El que anomenem “tradició” és un territori polític, de poder que ajuda a justificar i canviar comportaments dins d’una societat”.

En referència a la tradició i la festa, Manuel Delgado apuntava i referia a la complexitat de definir i acotar la noció de tradició quan comentava: “La cultura popular i la tradició és un camp de batalla, un cau d’embolics”. En el seu compte de Twitter escrivia: “Què és la tradició?. Avenço la meva definició: la tradició és allò que estudien els estudiosos de la tradició. Què els hi preguntin a ells, perquè jo no ho sé.”

140 persones es van aplegar a l’auditori del Museu de la Pell per seguir l’intens debat i també participar-hi a la part final. El diàleg ha estat organitzat amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana dins dels actes de la Festa Major d’Igualada.

Els Diàlegs Capitals en format Podcast

Tots els Diàlegs Capitals s’enregistren i es poden tornar a escoltar posteriorment en format Podcast. Estan disponibles al web www.igualadaccc2022.cat, Spotify, Ivoox i a Ràdio Igualada.

Diàlegs Capitals és el cicle de pensament organitzat amb motiu de la capital de la cultura catalana, uns diàlegs que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional.