El mural formarà part d’un dels 10 episodis de la nova sèrie de TV3 “La pell dels murs” on es podrà veure tot el procés creatiu

L’artista igualadí Albert Álvarez va finalitzar divendres passat la seva obra, el mural “Homenatge a les llibreries” que ja llueix a la plaça del Rei. Una il·lustració plasmada a la paret que evoca a l’emblemàtica “Cal Jordana” en una interpretació lliure, fent un homenatge a les llibreries de sempre, els llibres i la lectura.

Els treballs d’elaboració del mural han durat deu dies. Albert Álvarez l’ha dut a terme juntament amb Roger Velàzquez i Oriol Álvarez. Es tracta d’un mural respectuós, integrat en l’entorn urbà i de caràcter efímer que estarà present durant tot l’any 2022. Aquest projecte és un avançament del què serà l’any vinent, Igualada Capital de la Cultura Catalana. A dia d’avui ja es pot veure acabat a la plaça del Rei d’Igualada.

“La pell dels murs”

L’elaboració d’aquest mural formarà part d’un nou programa televisiu “La pell dels murs”, la nova sèrie documental que deixarà petjada arreu del territori. Es mostrarà el procés de creació de grans obres murals en diferents ciutats de Catalunya, entre elles, Igualada. La sèrie s’emetrà a TV3 de la mà de la productora Un Capricho de Producciones.

Es tracta d’una sèrie documental que aposta per l’art urbà i en cada episodi abordarà el procés de creació d’un mural, des de l’inici fins al final. Constarà de 10 episodis de 25 minuts on deu cineastes proposaran deu visions personals sobre el treball de deu artistes muralistes amb projecció internacional: tots ells tenen obra mural a ciutats d’arreu del món i són considerats artistes de referència en l’àmbit de l’street art. S’establirà un diàleg entre cineasta i artista sobre el procés creatiu i la presència de l’art a l’espai urbà.

Un dels episodis de “La pell dels murs” està gravat a Igualada i mostrarà el procés creatiu i l’elaboració del mural “Homenatge a les llibreries” d’Albert Álvarez.

L’autor

Albert Álvarez Marsal (Igualada, 1960) és un il·lustrador i dissenyador igualadí que va iniciar-se en el dibuix tècnic a l’Escola La Llotja per fer posteriorment el salt a la il·lustració. Actualment és un dels artistes especialitzats en il·lustració històrica científica de referència a l’Estat Espanyol. Els seus murals es poden veure a diversos espais artístics i a alguns museus tan importants com el Museo Arqueológico Nacional, Cosmocaixa, Museo de Málaga, Museu Nacional de Qatar, Museo de Málaga o el Museo Arqueológico de Asturias. L’Albert té un estudi propi de disseny, www.dbolit.net.

El mural esdevé una primera acció de promoció de les llibreries i la lectura, que presidirà l’any de la Capital de la Cultura Catalana 2022, una fita col·lectiva de ciutat que compta amb l’impuls de l’Ajuntament i fa protagonistes a les entitats i empreses culturals, juntament amb la ciutadania i agents socials. Una oportunitat per fer valdre la cultura catalana des d’un punt de vista local, des de totes les disciplines i mostrar el gran teixit cultural igualadí. La capitalitat s’encara amb l’objectiu de projectar la ciutat i mostrar la cultura com un bé essencial i un pilar de cohesió social.