Més de 250 activitats i actes estructuren l’agenda cultural igualadina pel primer quadrimestre del 2022
Tres edicions de la nova revista #CulturaIgualada recolliran l’activitat de la capitalitat

Igualada ostentarà aquest 2022 l’any de la Capital de la Cultura Catalana. La ciutat ha agafat el relleu de Tortosa en l’acte de cloenda institucional celebrat aquest dissabte al Teatre Auditori Felip Pedrell, a Tortosa. On hi han assistit l’alcalde d’Igualada Marc Castells i el regidor de Promoció Cultural, Pere Camps, que han rebut el testimoni de la Capital de la Cultura Catalana de les mans de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el regidor de Cultura de Tortosa Enric Roig i el president de l’Organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022 és el nou repte per la ciutat i, alhora, una oportunitat per fer valdre la cultura catalana des d’un punt de vista local, des de totes les disciplines i mostrar el gran teixit cultural igualadí. La capitalitat s’encara amb l’objectiu de projectar la ciutat i mostrar la cultura com un bé essencial i un pilar de cohesió social.
Durant el 2022, Igualada serà l’epicentre de la cultura catalana. S’impulsarà la cultura des de tots els racons de la ciutat i en totes les seves disciplines: patrimoni arquitectònic, llengua, literatura arts escèniques (teatre i dansa), arts plàstiques (pintura, escultura, fotografia, videocreació), música, audiovisual (cinema i TV), cultura tradicional i popular i com a novetat unes jornades de pensament que s’estendran durant tot l’any un cop al mes; fent-ne partícips la ciutadania, els equipaments culturals, les entitats i empreses culturals.

Més de 250 activitats previstes pel primer quadrimestre de 2022

El dia 12 de gener es presentarà en roda de premsa la programació cultural del primer quadrimestre prevista per la capitalitat i es podrà consultar al web www.igualadaccc2022.cat. Més de 250 activitats i actes donaran forma a l’agenda cultural igualadina. L’acte inaugural, previst pel dia 5 de febrer, donarà el tret de sortida a la capitalitat amb un concert protagonitzat per un artista de renom amb segell igualadí.

La revista #CulturaIgualada

El dia 12 de gener també es presentarà el primer número de la revista #CulturaIgualada que informarà de l’agenda d’activitats de la capital. Es faran tres edicions de la revista que sortiran als mesos de gener, maig i setembre. La revista #CulturaIgualada estarà formada per entrevistes i reportatges dels continguts culturals dels protagonistes més destacats d’aquest any. També inclourà l’agenda d’actes i activitats culturals previstes pel quadrimestre. Aquesta revista serà gratuïta i s’enviarà a totes les llars igualadines i estarà disponible en format PDF a la web www.igualadaccc2022.cat.