De la mà de La Bastida i el Kiosk del Rec

Nico Roig i Rodrigo Laviña y su combo són els artistes que oferiran els dos primers concerts

Amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, s’organitza un nou cicle de concerts, Eclèctics, de la mà del Kiosk del Rec i La Bastida per arribar més enllà amb la música i connectar amb un gran ventall de sensibilitats des de racons del panorama musical català que exploren nous formats. En total, s’oferiran 4 concerts durant els mesos de maig, juny, setembre i octubre.

Nico Roig oferirà el primer concert del cicle en un format únic, en 3D binaural, un concert amb auriculars. El públic s’asseurà al voltant de la banda i disposarà d’uns auriculars mentre el grup cantarà amb un micròfon binaural en forma de cap humà. Una experiència transgressora que ofereix un realisme sonor superior al dels formats convencionals. Nico Roig és guitarrista, cantant, compositor i lletrista. Des del seu primer disc, “Tornada del genoma humà” (2011), ha trobat el seu vessant més personal en les cançons, que explora en diferents formats i amb diversos col·laboradors. Actuaran amb ell Lucia Fumero (piano, teclats i veu), Clara Sorolla i Anna Jané (veus, teclats, guitarres, clarinet i flauta) i Cote Fournier (Sistems 3D Binaural, guitarres i seqüències). 

El concert tindrà lloc al Kiosk del Rec, el divendres 20 de maig, a les 21 h. L’entrada és gratuïta i s’ha de reservar a www.kioskdelrec.com.

El segon concert del cicle “Eclèctics” anirà a càrrec de Rodrigo Laviña y su combo. Rodrigo Laviña és un veterà del hip-hop en català amb gran recorregut a l’escena. Ha format part de grups com Pirat’s Sound Sistema i At Versaris en els quals va apropar el llenguatge del reggae i el rap al català. El març de 2021 van publicar: Rodrigo Laviña y su combo (Say It Loud Records 2021), un disc preciosista amb sons que viatgen a través del vinil i les caixes de ritmes, amb textures com la psicodèlia seixantera, l’homenatge al pop català ye-yé o la música brasilera. Una combinació mortal entre “vacileo” i sensibilitat per generar atmosferes més enllà del boom bap noventero o de les sonoritats hegemòniques. Un espectacle únic on l’acompanyen músics de renom vinguts del panorama jazzístic català com Irene Reig, Santi Careta, Alba Careta, Elisabet Raspall o Marta Garrett entre d’altres. 

El concert tindrà lloc a La Bastida, el dissabte 18 de juny, a les 22 h. L’entrada és gratuïta i s’ha de reservar a www.labastida.cat.

Properament es donaran a conèixer la resta d’artistes que integren el cicle de concerts Eclèctics que actuaran els mesos de setembre i octubre.