La conversa serà el dijous 27 d’octubre, a les 19:30 h, al Teatre Municipal Ateneu

Continuen els Diàlegs Capitals, converses per repensar el món des de la cultura, a través de tots els seus vessants i que tenen lloc una vegada al mes.

El mes d’octubre serà el torn de les arqueòlogues Jordina Sales-Carbonell i Paloma Zarzuela. Conversaran sobre la tasca que s’ha fet recuperant la història de les dones en les poblacions antigues. L’arqueologia pot ajudar a explicar el paper real de les dones que fins ara ha estat invisibilitzat per la història i pel biaix de l’anàlisi de la seva cultura material, la construcció social de les identitats i de les relacions humanes.

Sota el títol Doncs abans tampoc estàvem tan malament!, el diàleg tindrà lloc el dijous 27 d’octubre, a les 19:30 h, al Teatre Municipal Ateneu. L’entrada és lliure.

Jordina Sales Carbonell

Jordina Sales Carbonell és una historiadora i arqueòloga igualadina especialista en cristianisme antic i Antiguitat Tardana. Membre del Grup de Recerques en Antiguitat Tardana de la Universitat de Barcelona i de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals.

L’any 2011 va rebre el Premi Josep Barberà i Farràs, que atorga la Societat Catalana d’Arqueologia, pel seu assaig Arqueologia de les seus episcopals tardoantigues al territori català (259-713), obra on per primer cop es recullen i sistematitzen tots els indicis documentals i materials de les primitives seus episcopals catalanes.

Paloma Zarzuela Gutiérrez

Paloma Zarzuela Gutiérrez és arqueòloga investigadora predoctoral a la Universitat de Barcelona. El seu compromís amb la divulgació del coneixement històric l’ha portada a realitzar el màster en Formació de Professorat. Ha format part de diferents projectes arqueològics a Madrid, Andalusia, País Valencià i Castilla La Manxa. Durant l’any 2019 i part del 2020 va ser tècnic d’excavació per la contrucció de l’autovia N5 al comptat de Roscommon, a Irlanda.

Els Diàlegs Capitals en format Podcast

Tots els Diàlegs Capitals s’enregistren i es poden tornar a escoltar posteriorment en format Podcast. Estan disponibles al web www.igualadaccc2022.cat, Spotify, Ivoox i a Ràdio Igualada.

Diàlegs Capitals és el cicle de pensament que s’ha organitzat amb motiu de la capital de la cultura catalana, uns diàlegs que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. Durant el 2022, tenen lloc un cop al mes i s’aborden temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional.