Una riuada de 120 quilos de pólvora va cremar al centre de la ciutat el passat dissabte amb l’espectacle Rius de foc. Una activitat organitzada amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, de la mà de les colles de diables Mal Llamp, Diables d’Igualada i Petits Diables d’Igualada i Pixapólvores. 

L’espectacle va començar amb els Rius de foc des de diferents punts de la ciutat creant quatre itineraris diferents que recorrien els carrers del centre d’Igualada. Els rius es van entrecreuar i van convergir en un aiguabarreig de foc final, a la plaça de Cal Font, amb un gran espectacle final teatralitzat on no hi van faltar les sis bèsties infernals, la pólvora, els focs artificials i els nous ceptrots dels Diables d’Igualada, que són un homenatge a la ciutat.

Centenars de persones es van concentrar a la plaça de Cal Font per seguir el gran espectacle i continuar donant força a aquesta tradició, flama i bandera de l’expressió popular més genuïna de la cultura mediterrània.

Rius de foc va ser una de les propostes guanyadores del procés participatiu per les activitats d’Igualada Capital de la Cultura Catalana, va quedar en quarta posició amb un total de 146 vots, dels 4020 totals emesos.